tirsdag 7. august 2012

Uunngåelig ....Det merkes i luften, en svak endring ....  om kveldene blir luften råere og luften har en annen "konsistens" ..... det er uunngåelig,  sommeren er dessverre på hell.
Jeg håper mange har fått mulighet til å nyte de få men fine sommerdagene vi har hatt. Her på berget skulle det nesten være lov å ta fri fra jobb de fine dagene og heller kompensere med å jobbe i week-enden. Det går nok ikke rent praktisk, men det er en liflig tanke! .....

Vi har hatt en sommer med varierte opplevelser.
Vi har vært på Kreta og svømt i 30 graders varme - nyyyydelig for en frossen kropp ....


Vi har vært i England ..... på Batchelor Degree Congregation; - stolt far og kjærste med tårer i øynene :)
Mange stolte graduates ... og med rette!!!!

England er utrolig fascinerende hva gjelder historie, og man blir ikke mindre engasjert når man står midt oppe i det!
Noen hundre år gammel grafitti i Manchester Chathedral

Utvilklingen i engelsk arkitektur over et stort spenn
Vi overnattet i byen Lancaster, hvor Universitetet lå, og mer engelsk går det vel nesten ikke an å få det! Som enhver engelsk by med respekt for seg selv, lå det både flere kirker og en borg fra middelalderen der.


... og Skottland, "borgen" eller "The Castle" som den kalles, puber, restauranter - spesielt Jamie Olivers restaurant (besøkte også hans nye restaurant i Manchester), byen i seg selv og Botanisk hage ... bør oppleves!!! Også her syder det av historie og Norge er et land skottene føler seg meget sterkt knyttet til. Det var ikke få konger,  prinsesser og dronninger som har vært inngiftet i den skotske kongerekken! Whiskey'en holdt vi oss klokelig unna! :)

 


 Vi måtte selvfølgelig ha "Afternoon Tea" på borgen ... stemningsfullt og vi koste oss!!!
 

...  og så har det vært hygge hjemme blandt blomster i hagen, fine turer på svabergene og vi har såvidt dyppet tærne i sjøen! Vi har hatt besøk, vært på besøk. Gjenopptatt kontakten med gamle ungdomsvenner. Vi har spist masse god mat og drukket godt tilbehør, lyttet til herlig musikk og hatt kontakt med venner og familie ....  når jeg tenker meg om har vi faktisk ikke så mye å klage over ...

Opplevet flott norsk sommernatur ...

Familiebesøk ...
Vært på koselig feiring av Dokka Hagelangs 60-års jubileium ... med kaffe og vafler selvfølgelig!


Vi fikk uventet besøk ....


Kost oss i hagen med god mat og drikke og lyttet til god musikk i solnedgangen!


.... og så har vi sikret oss et par dager i vannkanten ....
Nå gjelder det å være åpen for nye inntrykk, - høsten nærmer seg med sine flotte farger, vårblomstringen skal planlegges i forhold til å kjøpe inn løk, ta frem pleddene og forleng de regnfrie kveldene med uteliv - spe på med litt rødvinstoddy, snart er det krepseseong og siden kommer krabbene! Grågåsene har allerede begynt å samle seg i V-formasjoner og flyr mot syd! Et flott skue!

Mye hyggelig å se frem til nå, så don't worry - be happy!!!!   :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar