"Jeg fryser", sa Patriarken! Jeg må ha varme!!! .. og så begynte han å fable om solskinn, sandstrender, varme svømmeturer med påfølgende avslapping under parasollen på solstolen....
"Hvis du holder på sånn, så forsterker du bare inntrykket av at det er kaldt og rått her hjemme!" svarte jeg og gikk og hentet oljefyren som hadde overlevd sommeren bortgjemt på gjesterommet.
"Ja, ja ... hvis du fryser så fælt, får vi vel heller finne på noe da!!!" svarte jeg og grublet ....
"SUPPE!" informerte Patriarken, - "suppe varmer!!! ... vi invitererer venner på suppe i helgen!!!"
"Vi kan ikke invitere folk på suppe lørdagskvelden! - Hvordan skal det gå når vi er ferdige med suppen 10 minutter etter at den er servert og alle sitter og snufser resten av kvelden!!" ... "og hva har man til dessert etter suppe??" "Nei, det får bli noe annet!"
Planke-idéen kommer fra Jamie Olivers restauranter og er veldig ok plukkemat å hygge seg utover kvelden med. Jeg misstenker også Patriarken for å tenke at jo sterkere mat ... jo varmere blir gjestene og at han da kan, etterhvert som kvelden skrider frem, hygge seg i sydentemperaturer!
Termometeret vil vise om Patriarkens teorier slår til, men siden han var så oppsatt på suppe, kom jeg i tanker om Kromme-suppe min bestefar på landet lagte til oss når vi var små... den skal jeg lage til Patriarken neste gang han fryser!!! Her er oppskriften:
Røre til krommer:
1 egg
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
2,5 dl H-melk
hvetemel
Pisk egget lett og ha i salt og kardemomme. Hell i melken og ha i så mye
mel at røren blir så fast at man kan forme små boller av den med en
spiseskje. Røren må ikke være rennende. La røren svelle i en halvtimes
tid.
Kok opp 1 l H-melk og ha i en liten ts salt. Når melken koker former man
små boller av krommerøren med en spiseskje og har i den kokende melken.
La det hele koke i 10 minutter. Rør av og til. Serveres varm med sukker
og kanel.
Tradisjonene lenge leve! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar